Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar vidare i Herning

Annons

Sarah Sjöström fortsätter att imponera i kortbane-EM i danska Herning. Efter två medaljer i fredags var 20-åringen tidigt i bassängen på lördagen och fortsatte att visa upp "tillräckliga" tider under försöken.

Med 56,89 på 100 meter fjäril ordnade Sjöström en plats i den sena semifinalen.

Semifinalklar blev också landsmaninnan Louise Hansson med tiden 58,10.

En annan simmare som verkar ha hittat formen till EM-tävlingarna i Danmark är Simon Sjödin. 27-åringen blev femma i den sena EM-finalen på 200 meter fjärilsim.

Michelle Coleman var en av försökens snabbaste simmare på 50 meter rygg, och i semifinalen fortsatte hon att imponera. Med 27,01 slutade hon på fjärde plats och är därmed klar för lördagskvällens sena final.

Johannes Skagius tog sig till semifinal på 50 meter bröst med det personliga rekordet 26,73. Väl där var han inte lika snabb - men en plats i finalfältet ordade han ändå. Tiden 26,85 innebär att Skagius är med och gör upp om EM-medaljerna.

Med en hundradel missade Jennie Johansson bronsmedaljen på 50 meter bröst. På söndagen får hon ett nytt försök att nå en medalj. Med 1.05,79 slutade 25-åringen på fjärde plats i semifinalen och är därmed vidare till final.

Det blev lite strul in i vissa vändningar och då det blev lite stressigt. I morgon ska jag försöka hitta simningen och inte stressa så mycket, sade hon.

Stina Gardell satte personligt rekord i EM-finalen på 100 meter medley, men fick nöja sig med en sjundeplats, nära tre sekunder bakom segraren Ruta Meilutyte, Litauen.

Mer läsning

Annons