Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskar riskerar missa US Masters

Annons

Adam Scott vann Australian open och Graeme McDowell kom tvåa i Chevron world challenge. Kul för dem, mindre kul för svenskarna Peter Hanson och Alexander Norén, som nu ser ut att missa var sin friplats till US Masters i golf.

Svenskarna ligger på 49:e respektive 50:e plats på den senaste världsrankningen, men Scotts och McDowells framgångar petar ned dem två hack. De 50 bäst rankade vid årsskiftet säkrar en plats i flera stora turneringar nästa säsong, bland annat majortävlingen US Masters på klassiska Augusta.

Hanson och Norén kan inte längre påverka rankingen på egen hand, då de tävlat klart för året.

Intressant är att Graeme McDowell inte ens skulle ha spelat inbjudningstävlingen Chevron world challenge. Tävlingens värd, världsettan Tiger Woods, drog sig ur efter den omskrivna bilolyckan där han mitt i natten kraschade strax utanför sin egen villa, och nordirländaren McDowell kallades därför in som ersättare. McDowell ledde inför den sista dagen, men fick nöja sig med en andraplats bakom amerikanen Jim Furyk.

Jag spelade inget-att-förlora-golf den här helgen. Jag kände mig bara lyckligt lottad att vara här, så jag gick ut i dag och försökte bara spela så bra jag kunde och så fick jag se var det slutade, sade McDowell efter tävlingen.