Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskar i slagsmål inför VM-kvalet

En grupp svenska fotbollssupportrar fick ta emot knytnävsslag och en av dem en stol i huvudet då de värmde upp inför lördagskvällens VM-kval mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn med ett besök på den irländska puben The Dubliners på Amagertorv utmed Ströget.

Den med stolen mot huvudet fick plåstras om på Rigshospitalet men skadan var inte allvarlig, uppger Köpenhamnspolisen.

Polisen grep fem av de danska angriparna och höll tillbaka svenska supportrar för att undvika mer våld. Sammanlagt fick 15 personer på båda sidor följa med till polishuset. Elva omhändertogs av preventiva skäl, fyra för våld och störande av ordning. En av de fyra är också misstänkt för våld mot tjänsteman.

Ändå var polisen någon timme före avspark mycket nöjd med ordningen. De flesta fotbollssupportrarna, både svenska och danska, uppträdde lugnt och med ett gott humör, säger vice poliskommissarie Jens Kristiansen till Ritzau.