Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar i Madagaskar bör ta kontakt

Annons

Ambassaden i Dar es-Salaam i Tanzania uppmanar svenskar i Madagaskar att anmäla sig till ambassadens hemsida sedan en uppretad mobb dödat två européer i torsdags.

Det är inte så att vi avråder från resor till Madagaskar, men man ska iaktta försiktighet och undvika folksamlingar. Vi uppmanar också folk att följa utvecklingen via de lokala medierna, säger Camilla Åkesson Lindblom vid UD:s presstjänst till TT.

Européerna - en fransman och en italienare som även hade franskt medborgarskap - greps på gatan av en folksamling som anklagade dem för att ha stympat och mördat en åttaårig pojke som hittats utan könsdelar och med öppnad bukhåla på landets största turistdestination, ön Nosy Be.

Européerna torterades tills de erkände och brändes sedan på en strand, rapporterar AFP. En ortsbo slets också ur en bil och brändes på gatan.

Pojkens pappa säger att sonen varit försvunnen i en vecka. Ingen dödsorsak har ännu fastslagits.

Ännu på fredagen rörde sig folksamlingar på jakt på gatorna efter rykten om att en fjärde gärningsman fanns. Samtidigt försökte ministrar i regeringen lugna ner situationen. Madagaskar har infört utegångsförbud från klockan 21 på kvällen till 04 på morgonen på Nosy Be.

Mer läsning

Annons