Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar bakom Detroitseger

Annons

Detroit hemmaslog Anaheim med 3-2 i NHL-ishockeyn, natten mot lördag. Men det satt långt inne. Först i tredje perioden började laget sätta fart på målproduktionen och då var det svenskarna som tog tag i saken. Tomas Holmström inledde målskyttet i numerärt överläge innan Todd Bertuzzi kunde kvittera och i förlängning ordna segern. Båda Bertuzzis mål assisterades av Henrik Zetterberg.

Vi behövde poängen. Allt du behöver göra är att titta i tabellen, sade tränaren Mike Babcock till NHL:s officiella hemsida om Detroits välbehövliga seger.

Robert Nilsson hittade med en fin passning fram till Shawn Horcoff som kunde göra 4-3-målet för Edmonton borta mot St Louis. Till slut vann Edmonton matchen med 5-3 efter att ha hämtat upp ett 0-3-underläge. Fyra av målen kom i tredje perioden.

Mattias Öhlund och Victor Hedman fick mest istid i Tampa Bay men det blev förlust, 1-2 borta mot Colorado. Wojtek Wolski blev stor hjälte för Denverlaget när han kvitterade i den tredje perioden och avgjorde i straffläggningen.

Annons