Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskar bakom Detroitseger

Annons

Detroit hemmaslog Anaheim med 3-2 i NHL-ishockeyn natten mot lördagen. Men det satt långt inne. Först i tredje perioden började laget sätta fart på målproduktionen och då var det svenskarna som tog tag i saken.

Tomas Holmström inledde målskyttet i numerärt överläge innan Todd Bertuzzi kunde kvittera och i förlängning ordna segern. Båda Bertuzzis mål assisterades av Henrik Zetterberg.

Vi behövde poängen. Allt du behöver göra är att titta i tabellen, sade tränaren Mike Babcock till NHL:s officiella hemsida om Detroits seger.

Nicklas Bäckström stod för två nya assistpoäng när hans Washington hemmaslog Carolina med 4-3 efter förlängning. Svensken passade bland annat fram till Mike Greens segermål.

Robert Nilsson hittade med en fin passning fram till Shawn Horcoff som kunde göra 4-3-målet för Edmonton borta mot St Louis. Till slut vann Edmonton matchen med 5-3 efter att ha hämtat upp ett 0-3-underläge. Fyra av målen kom dessutom i tredje perioden.

Mattias Öhlund och Victor Hedman fick mest istid i Tampa Bay men det blev förlust, 1-2 borta mot Colorado. Wojtek Wolski blev stor hjälte för Denverlaget när han kvitterade i den tredje perioden och avgjorde i straffläggningen.