Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska EM-konståkarna uttagna

Kristoffer Berntsson och Adrian Schultheiss representerar Sverige på herrsidan, Viktoria Helgesson gör det på damsidan. På måndagen togs landslaget till konståknings-EM i Tallin 18-24 januari ut.

Alla de tre uttagna åkarna utförde prestationer på mycket hög internationell nivå under SM. Därför har vi tagit ut dem, säger Carina Skoog, sportchef på Svenska konståkningsförbundet, till förbundets hemsida.

Både Berntsson och Helgesson försvarade i helgen sina SM-guld från i fjol, och Schultheiss har haft en bra höst med en sjätte- och en sjundeplats i grand prix-tävlingar. De största konkurrenterna om EM-platserna var Alexander Majorov på herrsidan och Joshi Helgesson, Viktorias lillasyster, på damsidan.

Det ska bli spännande att se vad de här tre kan åstadkomma. Svensk konståkning har helt klart inte haft en sådan bredd i toppen de senaste 20 åren, som vi har nu, säger Skoog.

Efter EM avgörs vem som får den enda svenska OS-platsen på herrsidan.