Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk tros gripen i Pakistan

En svensk medborgare uppges ha gripits i Pakistan på onsdagen enligt pakistansk polis. Personen ska ha ingått i en grupp om fem utländska medborgare, som befann sig hos en lokal ledare för den militanta organisationen Jaish-e-Mohammad i Sargodha, omkring 20 mil söder om Islamabad.

Distriktspolischefen Usman Anwar uppgav att samtliga gripits i ett hus som tillhör ledaren.

Vi har gripit fem utlänningar i en räd, sade Anwar.

Utrikesdepartementet har i nuläget dock ingen information om gripandet.

Ambassaden håller på att kolla uppgifterna för att se om de stämmer, säger André Mkandawire vid utrikesdepartementets presstjänst till TT.

Säpos pressekreterare Patrik Peter säger att Säpo för tillfället inte har någon information att lämna.

Vi försöker ta reda på om det stämmer och vad det kan handla om.

Bland de gripna uppges även ingå en amerikan-pakistanier, två från Jemen sam en egyptier. De misstänkts enligt polisen vara delaktiga i att planera attacker i Pakistan.

Den jihadistiska gruppen Jaish-e-Mohammad tros hålla till i södra delen av Punjabprovinsen, där Lahore är huvudstad. Organisationen grundades av Masood Azhar för snart tio år sedan och den misstänks ligga bakom flera terrordåd i Pakistan samt i Indien.

Jaish-e-Mohammad sägs tidigare ha utnyttjats av pakistansk militär, men den extremistiska gruppen bannlystes 2002.