Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk seger i skicrosspremiären

Det svenska skicrosslandslaget siktar på minst en medalj vid OS i Vancouver i februari. Och i måndagens världscuppremiär i Italien visade Anna Holmlund varför när hon tog hem segern.

Det vi har trott efter försäsongen har visat sig stämma. Hon vann Europacupen förra veckan, var snabbast i kvalet här och vann nu, säger förbundskaptenen Peter Lind till TT.

Den 22-åriga Sundsvallsåkaren dominerade stort från kvartsfinal och framåt. Hon såg till att ta ledningen direkt i varje heat och sedan hålla den ledningen ända in i mål.

Hon är jättestabil. Vi har fått ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi siktar på en medalj i OS, och två om det går bra, säger Lind.

På herrsidan var Tommy Eliasson bäst av svenskarna, med en sjätteplats. Sämre gick det för OS-hoppet Lars Lewén, som inte tog sig till semifinal.