Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk producent Grammynominerad

Sångerskan Beyonce kan ta storslam när det är dags för Grammyutdelningen i början av nästa år. Amerikanskan är nominerades i natt i hela tio kategorier, bland dem Årets album och Årets sång.

Som väntat nominerades också den svenske producenten RedOne i kategorin Årets album för arbetet med The Fame med Lady Gaga. Där tävlar de bland annat mot Beyonce och hennes "I am... Sasha Fierce".

RedOne, som egentligen heter Nadir Khayat, blev även nominerad tillsammans med Lady Gaga i kategorin Årets sång med "Poker Face". Också den nomineringen var väntad.

Vid sidan av Beyonce blev tonårssensationen och countrysångerskan Taylor Swift den som kammade hem flest nomineringar. Hennes "Fearless" är det mesta sålda albumet i USA 2009. Och medan Beyonce är en veteran i Grammysammanhang, hon har vunnit sammanlagt tio Grammy, så är Taylor Swift novis i sammanhanget. Men i natt lyckades den 19-åriga amerikanskan knipa åtta nomineringar.

Grammyutmärkelserna delas ut av amerikanska Recording Academy vars medlemmar är ledande personer i USA:s musikindustri.