Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk chans till Golden Globe

Annons

Svenska Rebecca Ferguson har chans på det näst finaste priset i Hollywood.

Natten till måndag tävlar hon om en Golden Globe mot stjärnor som Helen Mirren och Elisabeth Moss.

Golden Globe-priset anses vara det näst finaste priset i Hollywood efter Oscar. Svenska Rebecca Ferguson är nominerad i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller tv-film för sin insats i BBC-dramat "The white queen".

Jag kan inte riktigt förstå det, de är ju alla mina stora favoriter. Jag får väl passa på att våga prata lite med dem, känna lite på dem, ha. Men de är ju också bara människor, vare sig man heter Helena Bonham Carter eller Rebecca Ferguson är man lycklig över att få bli framlyft så här för en liten stund, sade Rebecca Ferguson till TT när nomineringarna presenterades i december.

Dansk/svensk chans

En annan svensk är också Golden Globe-aktuell. Alexandra Rapaport spelar den kvinnliga huvudroll i den danska filmen "Jakten" som är nominerad för bästa icke engelskspråkiga film.

Golden Globe-galan är som ett slags genrep för Oscarsgalan den 2 mars och många stora stjärnor kommer att vandra på den röda matten.

Det historiska dramat "12 years a slave" och kriminalfilmen "American hustle" är favoriter till de stora priserna och har sju nomineringar vardera, mest av alla filmer.

Fey och Poehler värdpar

Golden Globe-priser delas även ut för insatser inom tv-världen. Där riktas många blickar mot Netflix-serien "House of cards", som kan ta hem många priser, liksom kritikerhyllade "Breaking bad".

Många blickar kommer också att vara riktade mot kvällens värdpar, komikerna Tina Fey och Amy Poehler, som gjorde sådan succé i fjol att de blev inhyrda för både årets och nästa års gala.

Mer läsning

Annons