Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk bragdvändning i bordtennis-EM

Annons

2-3 och förlust i skiljeset i den i första matchen och likadant i andra matchen mot Polen i bordtennis-EM.

Men när Kristian Karlsson vände på siffrorna förändrades allt för Sverige. Och de blågula bordtennisherrarna vann den tre och en halv timme långa åttondelsfinalsrysaren.

Så himla skönt, jublar matchhjälten Pär Gerell.

Efter Jens Lundquists och Pär Gerells inledande hårfina förluster i EM-slutspelet såg det ut som om Sveriges deltagande i lagtävlingen skulle få ett abrupt slut. Men sedan vann den 22-årige Kristian Karlsson mot den ett år yngre Robert Floras i välfyllda Multiversum. Och landslagskollegorna servade sig med på det nyblivna Frankrikeproffsets vägvisarvåg.

Det var bara att strunta i vad det stod i matchen. Det är onödigt att sväva iväg i tankarna. Och det funkade, säger Karlsson.

Med sin vassa forehand och mycket mer självförtroende än i första matchen besegrade Lundquist Polenettan Daniel Gorak med 3-1 i set.

Vi hade maximal motgång i de två första matcherna. Det kändes rättvist att vi vann resten och väldigt skönt.

Tjugotvå jämna set efter lagmatchstarten fullbordade så servespecialisten Pär Gerell vändningen - och tog Sverige till kvartsfinal där Ryssland väntar.

Vi var favorit och det var starkt av oss att palla för trycket. Och extraskönt att vinna när vi gjorde en sådan här vändning, säger Pär Gerell.

Mer läsning

Annons