Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk andraplats i sprintstafetten

Hanna Falk var nära att upprepa succén från lördagens seger i sprintloppet.

I damernas sprintstafett på söndagen blev till slut en andraplats tillsammans med Ida Ingemarsdotter.

Även det svenska herrlaget tog en pallplats.

Förbundskapten Magnus Ingesson sammanfattar 20-åriga Falks lyckade helg.

Att vara etta och tvåa i sin andra världscuptävling är ju jättebra. Klart man är lite överraskad så, men vi har ju vetat om kapaciteten, men det gäller kunna ta fram det på världscuptävlingar och det visar mental styrka, säger Ingesson till TT.

Sverige hängde med bra och låg inför den sista sträckan på fjärdeplats. Hanna Falk gav allt och försökte ta sig förbi italienskan, norskan och slovenskan. Det lyckades så när på italienska Arianna Folis och svenskan slutade tvåa efter tuff kamp med Norge över mållinjen.

Om Falk har kört till sig en OS-plats visar sig om några veckor.

Den största delen av OS-truppen kommer att tas ut efter helgen den 22 december, fram till dess kör vi världscuptävling på världscuptävling för alla åkare, säger Ingesson.

Herrstafetten, med Robin Bryntesson och Björn Lind i det svenska laget, slutade också med pallplats för Sverige. På tredje sträckan gjorde Bryntesson ett ryck och åkte upp på andraplats, sedan blev det ett ojämnt lopp där svenskarna efter två fall på sista sträckan till slut kunde köra in på tredjeplats. Vann gjorde Ryssland och tvåa blev Norge.