Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svennis: "Jag stannar här!"

Populärast som ny förbundskapten:

Sven-Göran "Svennis" Eriksson, 61.

Själv verkar han inte intresserad.

Läsarundersökningar i svenska medier de senaste dagarna visar att Eriksson är folkets val som Lars Lagerbäcks ersättare.

Kanske även fotbollsförbundets.

Men i samband med Notts Countys ligamatch mot Torquay i helgen gav Eriksson en klar vink om att han stannar i klubben.

Jag är här och jag stannar naturligtvis, säger han till tidningen The Guardian.

Eriksson handplockades som sportchef i somras av det arabiska konsortium som köpte klubben. Under hans ledning är målet att klubben ska klättra snabbt i seriesystemet och inom några år nå Premier league.

Eriksson står under ett lukrativt kontrakt med Notts County. Att fotbollsförbundet skulle lösa Eriksson från kontraktet är knappast aktuellt.

Kostar för mycket

Det är helt enkelt ekonomiskt orealistiskt. Den summan måste sedan toppas med Erikssons personliga lönekrav - och i den penningkarusellen vill inte förbundet sätta sig. Det klargjorde generalsekreteraren Sune Hellströmer redan i söndags.

Notts Countys vd Peter Trembling säger till The Times att han och Eriksson är mitt uppe i samtal om klubbens ungdomsstrategi.

Det är knappast diskussioner som förs av någon som är på väg bort från klubben. Han är en del av projektet och det är en femårsplan. Sven vill att vi når Premier League redan inom tre år, vilket jag tror är lite överambitiöst, men jag är lycklig om det blir så.

Letar i Norge?

På torsdag sparkar förbundet på allvar i gång jakten på en ny förbundskapten. Redan ger flera kandidater en vink om sitt intresse.

Jag ser det närmast som en plikt att ta ställning om det kommer en förfrågan. Det är självklart, säger Jan Jönsson i Stabaek till NRK.

Erik Hamrén, utpekat som ett av de hetaste namnen, säger till VG:

När förbundskaptenen bestämt sig för att sluta så blir det många spekulationer. Jag har tidigare sagt att jag blir smickrad av att nämnas, men några andra kommentarer har jag inte.

I norska medier har Trond Sollied seglat upp som ett tänkbart namn.

Jag kan ju svenska. Allt handlar om vem som ringer, om kartläggning och om tajming. Så blir det ett ja eller ett nej. Så enkelt är det, säger han.

Sollied har tidigare tränat Heerenveen där han hade flera svenska spelare.