Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenning utmanar Paparizou och Yohio

Annons

Linus Svennings hyllningssång till sin döde bror seglar upp som en storfavorit i Melodifestivalen - stjärnorna Paparizou och Yohio får se upp. Nu gäller det bara att hålla känslorna i styr för Svenning som gått från ingenstans till att bli en lågoddsare.

Ensam på ett podium i publikhavet laddar Svenning upp den dramatiska balladen med textrader om hur brorsans röst försvann och mörkret vann. Tjock rök bolmar underifrån. Han springer upp på den stora scenen, och sjunger till slut kraftfullt och känslosamt om hur hjärtat blöder.

Jag blir tvungen att tänka på alla glada minnen, men det är ändå väldigt svårt att inte tänka mycket på det hemska, säger han till TT.

Medan årets snyftare "Bröder" framförs av Svenning visas svartvita bilder från deras uppväxt tillsammans. Alltid träffsäkre låtskrivaren Fredrik Kempe är mannen bakom raderna i låten som säkerligen kniper åt många tv-tittares hjärtan.

Emotionellt

Jag tror att brorsan hade blivit svinglad och jättestolt. Han gick bort för ungefär tre och ett halvt år sedan och det är en väldigt emotionell låt.

Svennings odds har störtdykt - men tidigare Eurovisionvinnaren Helena Paparizou och stjärnskottet Yohio är med i kampen om finalbiljetterna. Och under delfinalen i Malmö finns det ju som bekant bara två platser till finalen.

Det som talar för mig är att låten är äkta och trovärdig, säger Svenning.

Oddsen talar däremot mest för Yohio - förvisso tätt följt av både Svenning och Paparizou. Men killen med den vågade och unika stilen, som kastar eldklot under framträdandet, bryr sig inte ett skvatt om favoritskapet.

I egen bubbla

Jag lever i min egna bubbla och försöker bara fokusera på att sätta mitt nummer. Vilka folk favoriserar gör absolut ingen skillnad, säger Yohio.

Hur han laddar upp? I badkaret på artisthotellet.

Nu gäller det att lugna ner sig lite. Och försöka få så mycket sömn som möjligt.

Helena Paparizou har redan visat att hon är i storform och pallar trycket som favorit. Hon hymlar inte om att hon vill nå finalen. Men hon går efter devisen "må bästa artist vinna" och har ingen lust att sätta betyg på de andra.

Jag kommer att hålla mina personliga åsikter för mig själv, jag är faktiskt en av de tävlande. Men vi sparkar inte på varandra, vi lägger inte fälleben, det är inga blåtiror här. Vi peppar varandra och gör roliga saker.

Mer läsning

Annons