Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven-Rogers intog Nolas ljushall vid Minnenas Dans

Träffpunkterna i Örnsköldsviks kommun bjuder en gång per år upp till Minnenas Dans. I år blev det Sven-Rogers tur att sköta dansen.

På ett år har de från ingenstans stigit med raketfart upp mot skyarna. Allt började på Bjästagården då Kjell Scherman trampade gasen i botten med Donnez Jenny Lee. Det är inte för inte som Sven-Rogers stundom kallas ”Lilla Donnez”. De väljer med förkärlek att spela Donnez, Lasse Stefanz och Streaplers låtar.

Sven-Rogers repertoar fylls ständigt på med nya låtar och deras sound går inte att ta miste på. Vokalisten Kjell Schermans karakteristiska röst går hem ute i byarna. Sven-Rogers har med växande popularitet under ett års tid spelat sig igenom i stort sett alla Träffpunkter i kommunen.

Våren dansades in på sista april på Sörängets Träffpunkt dit folk bussades från Rönnen. Till Minnenas Dans den 31 oktober i Nolaskolans ljushall kom 182 betalande. Under kaffepausen släppte Birgitta Sidner den glada nyheten att det kommer en Nyårsdans 23 januari med Sven-Rogers på Bjästagården. Cirkeln sluts eftersom det var där allt började i oktober 2018. Frågan är om man inte nu kommer att spränga lokalen med danssugna från när och fjärran.

Privatdetektiven Ture Sventon myntade uttrycket ”Alltid denna vessla”. Sven-Rogers Fanklubb hakar på med ”Alltid detta Sven-Rogers”, för det har varit mycket på senaste tiden med PRO jubiléer, Surströmmingsfester, Bjudningsdans i Svedjestugan, Fredagsdans i Mellansel. Inga döda punkter utan klackarna i taket tycker Sven-Rogers trognaste fans, som ständigt får nytillskott. Vi ses nästa gång på Träffpunkten i Husum den 13 november hälsar Karin Vinter och Kjell Larsson vilka varit med från början.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel