Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven Rogers fick Bjästagården i gungning

En sprudlande glad Birgitta Sidner sken som sola i Karlstad då hon utbrast att vi har nog aldrig haft så här stor tillströmning vid något tidigare musikcafé.

Annons

Köket på Bjästagården hade brett 100 smörgåsar, men si det räckte inte, utan man fick fortsätta med att bre så att ingen skulle bli utan. Euforiska Birgitta Sidner utnämnde Sven-Rogers till storband, något som den alltid lika glade sångaren Kjell Scherman viftade bort med att vi är ju bara två, men vi är jätteglada över att så många kommit hit idag för att dansa.

För att visa sin tacksamhet mot Birgitta Sidner inledde Sven-Rogers med ”Riktiga vänner”, en riktig klassiker från Curt Haagers tid. I ett nafs var golvet fullt med dansande par som ömt höll om varandra på den stora golvytan som ställts i ordning för nyårsdansen, som Birgitta Sidner började planera under Minnenas dans i Ljushallen på Nolaskolan 31 oktober. Hon hade fastnat för den glada, behagliga och gungande dansmusiken som Sven-Rogers bjöd på. Givetvis bjöd jag då upp den glada spralliga Birgitta Sidner som viskade till mig sina planer på en dans på Bjästagården inpå det nya året. Nyårsdansen skulle den få heta och nu har vi med råge dansat in 2020 på Bjästagården.

Sven-Rogers hann med cirka trettio danslåtar i en blandning av lugna och halvsnabba låtar. Sedan stoppade Kjell Scherman in ett par valser (Bränd Pers, Drömmen om Elin), men någon vals drog han inte, utan tiden användes till allas lycka till dansmusik. Inga döda punkter med andra ord.

Den 13 februari blir det ny dans på Bjästas Träffpunkt. Då kommer gitarristen Kent Sundberg att bjuda på romantiska vindar, såvida han inte gör ett lappkast och blåser upp till hårdrock, men det tror jag inte på. Luras går en gång (på Kom In), men inte två.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel