Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven-Rogers bjöd sina fans på pasta

För ett år sedan visste inte så många vilka Sven-Rogers var. Erling Unander i The Balubas samlade ihop några av sina spelkompisar i fjol sommar vid ett café i Gullängets kyrka.

Annons

Då träffade jag för första gången på 50 år Kjell Scherman. Jag frågade i vilket band han sjöng.

– Sven-Rogers där jag och Per-Ove Ögren kompat ihop i snart 2 år fick jag till svar

Det sa mig inte ett smack. Det jag föll för var Kjells glada attityd, så jag blev nyfiken på hur Sven-Rogers skulle låta. Det fick jag höra på träffpunkten Bjästagården i oktober. Man drog igång med Jennie Lie och det blev fart och fläkt från första stund. Dans mitt på blanka eftermiddagen var jag inte van med. Jag stötte då på systrarna Karin och Lisbeth Winter för första gången. Vid deras bord satte sig Erling Unander, Tommy Svärdefalk och jag. Nu har vi hängt Sven-Rogers i hasorna i ett års tid. Vi släpper inte taget, som även är en låt på Sven-Rogers senaste skiva, som går åt som smör i solsken.

Det är modernt med fanklubbar. Systrarna Vinter, Tommy Svärdefalk och jag får väl räknas till kärnan i Sven-Rogers fanklubb. En mycket trevlig lunch bjöd de oss på den 4 september på Saltmagasinet. Jennie Öberg, som äger stället är granne med Kjell Scherman i Kroksta, strålade mot oss då vi klev in.

Saltmagasinet som har bordsservering bjuder på italienska specialiteter. För oss blev det italiensk hemlagad pasta laget runt. Till den serverades mineralvatten, lättöl eller folköl.

Vad händer härnäst? Jo, den 5 oktober har Svedje IF bjudningsdans i Svedjestugan inne i Gideåskogen.

– Det skall bli fantastiskt roligt att återuppleva de gamla minnena, säger Kjell Scherman.

– Bjudningsdanserna drog mycket folk för en 20 år sedan, sticker Per-Ove Ögren in.

Att bjudningsdanser fortfarande drar hoppas ordförande Mattias Sällström och kassören Sven-Erik Gidlund i Svedje IF. Titta in på föreningens hemsida http://www.svedjeif.n.nu/ så får ni veta mer om Svedjestugan och bjudningsdansen.

En som hoppas på mycket folk i Svedjestugan är Jennie Öberg, som gärna ser att Saltmagasinet blir Svedje IF:s inneställe. Ett är då säkert. Sven-Rogers kommer att ge de bästa förutsättningarna för en lyckad kväll som sträcker ända fram till midnatt den 5 oktober. Fanklubben jublar, det här kan bli hur roligt som helst tycker vi alla som älskar Sven-Rogers och smörgåstårta.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel