Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sven-Olovs elräkning: 73 miljoner

Nog för att bullar gräddas för jämnan. Nog för att flitens lampor lyser.

Men Sven-Olof Nederberg på Jeansboa och Bröboa i Älandsbro reagerar på sin senaste elräkning:

73 miljoner kronor - bara för april!?

- Det är ju en tredjedel av hela Hemabs omsättning, protesterar köpmannen Nederberg och visar lysräkningen för den senaste månaden.

I runda slängar debiteras han 36 miljoner för strömmen, 4 miljoner för elcertifikat, 25 miljoner i energiskatt och moms samt 6 miljoner i elnätsavgift.

Kravet från Hemab grundas på mer än 99 miljoner kilowattimmars förbrukning under april och notan slutar på 73 300 554 kronor. Beloppet är dessutom öresutjämnat uppåt med 42 öre.

Sven-Olof Nederberg vet inte om han ska skratta eller gråta. När chocken lagt sig blir det mest skratta.

Och han tänker inte betala.

- Nej, vi ska få en ny räkning. Vi har skickat tillbaka originalet. Tekniskt fel säger Hembab. Fel kan vi göra alla, säger han generöst.


Men det är väl bra för kommunen om Hemab får stora intäkter?


- Jo, men då får jag ju låna upp en bank först.

Enligt Hemabs kundtjänst har tre felaktiga fakturor gått ut, vilket normalt inte ska kunna passera den interna kontrollen. Samtliga tre berörda kunder har kontaktats och de ska få nya korrekta räkningar.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14