Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg bröt tystnaden: "Jag är ingen galning"

/
  • Rådmannen Peter Svedberg slåss för sin framtid. På torsdagen inleddes förhandlingarna som handlar om en prickning hos Statens ansvarsnämnd.

Det blev en känslofylld inledning på den två dagar långa tvisteförhandlingen mellan rådmannen Peter Svedberg och Svenska staten som genom ansvarsnämnden tidigare har prickat honom.

– Ingen kan kritisera mig för slöhet, säger han.

Annons

Till slut brast det för Svedberg när han med gråten i halsen försökte ge en bild av sig själv.

– Jag har alltid haft höga ideal som domare och har utfört ett hårt arbete, men har inte mäktat med allt, säger Svedberg, som stämt staten för en prickning som ägde rum under 2009.

Den handlar om att han inte har levererat domar i utsatt tid.

Svedberg beskriver sig själv som ambitiös, envis och en domare med ett stort rättspatos. Han berättade också om sin kärleksrelation med en notarie på den rotel som han ansvarade för. De är numera gifta och väntar parets andra barn.

– Vi är båda så professionella att vi kunde hantera den situationen utan att det gick ut över jobbet. Det förklarade jag också för mina chefer som inte ville förstå det, säger Svedberg, och fortsätter:

– Min hustrus karriär är slagen i spillror, det är tuffast. Jag själv är otroligt envis och har inte gett upp. Tyvärr har det blivit en dålig bild av mig, det är medias ansvar. Jag är ingen galning.

I dag, fredag, kommer Svedbergs tidigare chef Ylva Johansson och hans nuvarande chef, Lena Wahlgren, att höras.

Läs mer i dagens TÅ eller .

Annons