Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartvadet om Modospelarna i Mora: "Jag vill inte spekulera"

Om Modo får möta Mora i en avgörande kvalserie kan tre kontrakterade Modoiter vara med och spela ut Ö-vikslaget ur SHL.
Eller?
– Jag tänker inte spekulera i någonting innan förutsättningarna är klara, säger Per Svartvadet.

Modo Hockey har spelarna Patrik Karlkvist, Linus Sandin och Erik Flood utlånade till Mora, ett Mora IK som sensationellt just nu leder den allsvenska slutspelsserien. Skulle Mora vinna den, och sedan slå ut antingen Tingsryd eller AIK, ja då ställs man mot Modo.

Ett minst sagt delikat läge...

Så här sade Moras Patrik Karlkvist, som alltså ska representera Modo nästa säsong, i en intervju nyligen:

– Det är en väldigt konstig situation. Jag ska inte ljuga, jag har tänkt på det en del, men jag vet inte hur det kommer kännas. Nu spelar jag i Mora, så...

Och så här säger Modos general manager Per Svartvadet:

– Jag kommer att uttala mig när jag vet vilka vi kommer att möta. Innan dess vill jag inte hålla på och spekulera. Jag vill inte utsätta spelarna för någonting som gör att de funderar.

LÄS MER: Utlånade Modospelarna kan skjuta klubben till allsvenskan

Men kan det hända att de stoppas om ni och Mora möts?

– Som sagt, jag vill inte spekulera i någonting innan vi vet vilka vi möter. Det återstår några matcher innan vi får vår motståndare. Jag vill inte prata om något som jag inte kan påverka just nu.

Okej. Men ni kommer att få en kvalmotståndare, hur har ni scoutat?

– Vi har och kommer att fortsätta att scouta alla lag som det kan bli och vi har redan byggt upp den banken. Den processen har pågått ett tag, men det blir färre lag att scouta ju längre tiden går.

Ni var i kvalserien för ett år sedan, nu är ni där igen. Hur ser du på den här utmaningen?

– Ifjol var kvalserien något nytt och förhoppningsvis har vi fått erfarenhet, vi vet vad den handlar om. Vi kan fokusera på den nu och vi kommer att kunna förbereda oss väl.

På tal om Moraspelare: skulle Mora inte gå vidare till i första hand slutkvalet mot Tingsryd eller AIK och Modos J20-lag överlever den första slutspelsomgången (mot just AIK) kommer Erik Flood och Linus Sandin att förstärka Modo-juniorerna.

– Ja, det stämmer. Däremot skulle vi inte kunna plocka över Patrik Karlkvist, övergångsreglerna efter 15 februari gäller bara juniorspelare, säger Per Svartvadet.

LÄS MER: Hägglund: Det här är ingen 10 000 kronorsfråga – det är större än så