Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartvadet om kritiken: "Vi har kontakt med alla spelare"

Per Svartvadet har fått utstå besk kritik efter ett uttalande från Patrik Karlkvist på torsdagskvällen.
Det folk undrar över: Pratar klubben inte med sina utlånade spelare?
– Vi har kontakt med alla spelare och har haft fystränare på plats i Mora, säger Svartvadet.

Modo har haft tre spelare utlånade till Mora under säsongen: anfallarna Patrik Karlkvist och Linus Sandin samt backen Erik Flood. Säsongen för dessa tre tog tvärt slut på torsdagen efter en blytung 0–6-förlust mot derbyrivalen Leksand.

I en intervju efter matchen sa Karlkvist att han inte haft någon kontakt med Modo sedan i juli.

Något som inte stämmer, enligt Per Svartvadet, Modos general manager som nu har hamnat i skottgluggen bland supportrarna.

– Vi har haft kontakt med alla utlånade spelare under säsongen. Mer med vissa och mindre med vissa. När det gäller Moraspelarna har vi också haft fystränare på plats i Mora vid flera tillfällen, för att träffa dem och se att de följt de träningsprogram som vi gett dem, säger Svartvadet.

– Eftersom Flood och Sandin är Modospelare den här säsongen har de också varit uppe hos oss och gjort tester. Patrik har varit skriven för Mora och därför har vi inte kunnat plocka hem honom. Sedan är det ju också så att man inte vill störa spelarna för mycket när de är i sina klubbar, utan låter dem fokusera på sitt.

Svartvadet säger att Modo har "full koll" på Patrik Karlkvist och att allting går enligt plan.

– Det känns bra med Patrik. Han tränade bra när han var uppe i somras och sedan har han tagit ytterligare kliv under säsongen. På måndag kommer han också upp och tränar, säger Per Svartvadet.

Har du förståelse för att det bubblar bland supportrarna?

– Det är bra att folk bryr sig och är engagerade. Sedan är det ju så att alla inte sitter på all information.

Läs också: Flood och Sandin spelar med Modo i kväll: "Ska bli otroligt roligt"

Se också: Hockeypuls: Därför är Tingsryd tuffaste alternativet för Modo i kvalet