Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt skadad efter brand i Malmö

Annons

Polisen misstänker grov mordbrand sedan en kraftig eldsvåda bröt ut på en balkong på ett höghus i Malmö. På balkongen fanns svetstuber med acetylengas och explosionsrisken var stor.

Branden, som bröt ut i går kväll och spreds till flera balkonger, släcktes snabbt. Men först vid halv fem i morse var gastuberna avkylda och kunde flyttas till en säker plats.

Lägenhetsinnehavaren är mycket svårt brännskadad och får specialistsjukvård. Han har inte kunnat höras av polis, men är inledningsvis misstänkt för grov mordbrand, berättar polisinformatör Linda Pleym.

Vi har vittnen som har sett delar av händelsen och vi har fått uppgifter från den kvinna som också befann sig i lägenheten, säger hon.

Hon betonar att brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Lägenheten är avspärrad och vi har tekniker där som undersöker den. Vi börjar där, så får vi se vad som kommer fram.

Samtliga de som i natt fick lämna sina lägenheter, boende i fyra trappuppgångar i åttavåningshuset, kunde återvända på morgonen. Det är främst den lägenhet där branden startade som fått omfattande brandskador, liksom balkongen och en intilliggande balkong.

Det är små sekundärskador i övrigt, framför allt vattenskador i lägenheten under, säger Anders Kindberg, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Flera medier har publicerat filmer av hur något exploderar på en av balkongerna som eldhärjades. Vad som exploderat är däremot inte känt.

Mer läsning

Annons