Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt sjuk hund fick åka 50 mil

När hunden Flisan i Näsåker behövde veterinärvård trodde ägaren Anita Rahn att hon skulle bli tvungen att åka till Sundsvall eller Östersund. Istället fick hon sätta sig i bilen och köra till Uppsala med sin svårt sjuka hund.

- Det var helt absurt. Jag tycker det är tillräckligt långt att behöva åka in med mina sjuka djur till Sollefteå, säger Anita Rahn.

Anita Rahn köpte ett hus i Näsåker i juli och bestämde sig snart för att flytta upp från Stockholm och provbo ett år. Hunden Flisan, som är en svensk-dansk gårdshund, och tre katter flyttade med.

- Jag trivs så bra här och vill bo kvar, men detta skrämmer mig, säger Anita Rahn. Vad skulle hända om en av mina katter blir påkörd av en bil?

Flisan blev sjuk en fredag för ett par veckor sedan och när hon på söndagsmorgonen blev sämre åkte de till veterinären.

- Jag förstod att hon skulle behöva läggas in med dropp, men det kunde man inte göra i Sollefteå, berättar Anita Rahn.

De blev då tvungna att åka ner till Uppsala för att få hjälp. Flisan lades in i tre dagar.

Tillsammans med några grannar har Anita Rahn nu bildat ett nätverk för att kunna hjälpa varandra. De har köpt in mediciner och lovat att följa med varandra om det skulle bli fler Uppsalaresor.

- Det finns en djurskyddslag som säger att djur inte ska få lida i onödan i Sverige, så vi ska kontakta Jordbruksverket och kommunen och diskutera frågan med dem, säger Anita Rahn.

Läs mer i lördagens TÅ

ANNA LÖGDBERG


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67