Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svängbönor och julquiz vid PRO-möte i Bjästa

LÄSARTEXT Svängbönorna, Sara Åström och Erika Sjödin från Själevad, förgyllde PRO Bjästas senaste medlemsmöte onsdag den 28 november med härliga julsånger.

Svängbönorna nöjde sig inte med detta, utan hade även konstruerat ett julquiz med åtta kluriga frågor. Besökarna fick verkligen snurra igång hjärncellerna.

Svängbönorna uppvaktades med varsin blombukett för sitt framträdande.

PRO Bjästas ordförande, Christer Nyberg, hälsade en ny medlem till föreningen (Karin Hägglund).

Han berättade även om det bejublade Musikcaféet den 8 november som samlade rekordmånga besökare – 240 betalande!

Christer förmedlade även en varning från polisen.

– Svara inte på försäljarens frågor, uppge aldrig någonsin koder eller kontonummer. De ringer ofta från utlandet, med oftast två signaler. Ring aldrig upp dessa missade samtal. Det kan kosta stora pengar, varnade Christer.

Karin Häggström påminde om kommande resor, och då främst resan till Mitt Revyn den 7 februari.

Karin vädjade till besökarna att komma med förslag till nya resor. Ett av förslagen kom direkt – en resa till Västerbottensost i Bjurholm. Ett bra förslag, enligt Karin som lämnade in en brasklapp. ”Livsmedelsverket kan ha synpunkter på ett sådant besök”, men lovade kolla upp detta och återkomma senare om en eventuell resa.

Christer Nyberg informerade även om det nya Pensionärsrådet, bestående av Ann-Sofie Ingman (Örnsköldsvik), Hans-Olof Johansson Grundsunda), Solveig Nilsson (Gullänget), Tommy Tjärnström (Sidensjö), och Ulla Jonsson (Själevad).

Man kan vända sig till Pensionärsrådet om man vill ta upp något med Örnsköldsviks kommun, sade Christer.

Nästa möte hos PRO Bjästa arrangeras i Entrébyggnaden, Bjästa, den 12 december och då handlar det om lucia med småtärnor, Sara Karlsson med föreningens egen kör New Old Singers. I samband med detta kommer att serveras julgröt och skinkmacka. Missa inte detta!

Christer Nyberg avslutade medlemsmötet med att tacka den alltid alerta kökspersonalen för ett gott fika. Alla i köket visade upp sig och fick ta emot en stor applåd.

Anders Nordin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel