Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svajigt på Wall Street

Efter den amerikanska centralbankens besked om att styrräntan lämnas orörd steg New York-börserna för att sedan falla tillbaka igen.

När börsen stängde hade Dow Jones industriindex sjunkit med 0,1 procent till 10 441,1 medan Nasdaqs kompositindex steg med 0,3 procent till 2 206,9.

Centralbankens enhälliga beslut att behålla styrräntan på den låga nivån mellan 0 och 0,25 procent under en "längre period" var väntat och gav inte analytikerna några föraningar om framtiden.

Konsumentpriserna steg med 0,4 procent i november jämfört med månaden före och med 1,8 procent på årsbasis, vilket var i linje med förväntningarna. Detaljhandelskedjan Wal-Mart sjönk med 1,2 procent.

Antalet nystartade husbyggen ökade med 8,9 procent i november - det största lyftet sedan maj i år. Lyftet var dock inte så stort som väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 580 000 husbyggen. Novembersiffrorna stannade på 574 000 nystartade husbyggen.

På Nasdaq tappade processortillverkaren Intels aktie 2,1 procent sedan bolaget stämts av amerikanska myndigheter för att ha missbrukat sin dominerande ställning.