Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Annons

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Klockan 9.35 hade OMXS-index stigit med 0,2 procent till 297,52. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien.

Branschindex gick åt olika håll. IT och dagligvaror steg, medan finans- och energiaktier sjönk.

Kullagerjätten SKF genomför ytterligare kostnadsbesparingar och drar ner personalstyrkan med 450 personer - framför allt i Tyskland, Sverige och Italien. Aktien steg med 0,2 procent.

Mediekoncernen MTG meddelade på fredagsmorgonen att bolaget kommer att redovisa kostnader av engångskaraktär på hela 3,4 miljarder kronor under fjärde kvartalet. Kostnaderna rör främst nedskrivning av värdet på tv-tillgångar i Bulgarien. Aktien sjönk med 1,2 procent.

ST-Ericsson och Nokia inleder ett partnerskap i Kina avseende 3 G-telefoni. Samarbetet innebär att Nokia ska använda ST-Ericssons plattformar för sina 3 G-telefoner som bygger på Symbian-teknologin. Nokia-aktien steg med 1,2 procent och Ericsson-aktien med 0,8 procent.

Klädkedjan Kapp-Ahl redovisar en högre vinst före skatt för fjärde kvartalet i år än samma period i fjol. Aktien steg med 7,2 procent.

Skistar, som äger flera skidanläggningar, redovisade en förlust före skatt på 244 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Aktien gick upp 0,4 procent.