Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt hopp om snar krisuppgörelse

Annons

Det höga politiska spelet i Washington om lånetaket och budgeten är på väg mot sin upplösning, tror senatens demokratiske majoritetsledare Harry Reid. Men i kväll sköts senatens förhandlingar upp.

Senatens förhandlingar om lånetaket och statsbudgeten har skjutits upp tills Boehner kan utarbeta en ekonomisk plan som kan behandlas vidare i representanthuset, sade Demokraternas andreman i senaten, Dick Durbin, på tisdagskvällen.

Durbin sade att Boehner bakband senatens förhandlare tidigare på dagen genom att presentera en plan som omedelbart förkastades av Vita huset och Demokraterna.

Nu är, enligt Durbin, Republikanernas gruppledare i senaten Mitch McConnell i den situationen att han måste vänta på Boehners nästa steg innan han vidtar några ytterligare åtgärder.

McConnell väntar på Boehner och Boehner väntar på sitt budgetutskott, sade Durbin.

President Barack Obama har tidigare uppmanat kongressen att inte blanda in Obamacare i beslutet om lånetaket och budgeten, och Vita huset förkastade representanthus-förslaget som ett "försök att blidka den lilla gruppen Tea Party-republikaner".

Mer läsning

Annons