Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svagare krona

Marknadsräntorna steg marginellt under den inledande torsdagshandeln.

Kronan föll mot både euron och dollarn.

Den svenska valutan följer många börser nedåt sedan marknaden räknar med att Kina, för att förhindra ekonomisk överhettning, stramar åt med räntehöjningar och hårdare krav på banksektorn.

Samtidigt röstar parlamentet i Riga på torsdagen om regeringens mandat för att träffa bindande uppgörelser med Internationella valutafonden (IMF). Skulle Lettlands regering bakbindas kan det äventyra internationella avtal om nödlån till det krisdrabbade landet, vilket skulle kunna slå hårt mot svenska storbanker och kronan.

Under förmiddagen väntas ett inköpschefsindex för eurozonen och på eftermiddagen kommer det så kallade Philly-index från USA:s centralbank Federal Reserves regionala kontor i det industritäta Philadelphia-området.

Finansminister Anders Borg har även utlyst en pressträff för att redogöra för utvecklingen för svensk ekonomi i samband med en rapport från Konjunkturrådet.

Tioårig statsobligation: 3,35 procent (3,34).

Tvåårig statsobligation: 1,60 procent (1,59).

Euro: 10:16 kronor (10:11).

Dollar: 7:20 kronor (7:16).

TCW-index: 135,08 (134,58).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.