Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svaga straffar ger Sverige VM-vila

Annons

Det blev 2-2 mellan Sverige och Ryssland i bandy-VM, men seger i straffläggningen gör ryssarna till gruppetta. Vilket ger Sverige extra tid att vila upp sig inför finalen på söndag.

Ryssland tog ledningen i den 22:a minuten genom Alan Dzjusojev. Johan Löfstedt kvitterade på hörna i första halvlekens sista minut. Då hade Sverige spelat med en man mer i 13 minuter sedan Alexej Dorovskich fått rött kort.

Christoffer Edlund gav Sverige ledningen på nytt fem minuter in i den andra halvleken, men Ryssland kvitterade efter en hörna i den 75:e minuten genom Sergej Lomanov.

Löfstedt sköt sedan sin straff två meter utanför, Per Hellmyrs sköt sin mitt i magen på målvakten och Daniel Andersson sköt utanför. Det gör att de nu får fyra timmar mer vila mellan semifinal och final.

Jaså? Blir det så? sade lagkaptenen Andreas Westh.

VM-upplägget är nytt för i år. I stället för två matcher mot riktigt svaga landslag i gruppspelet blir det en kvartsfinal. Dessutom har det visat sig att grupptvåan får bäst program under helgen.

Därför var det rätt tillfälle att missa straffar mot Ryssland om man nu är tvungen att missa några. Lagkaptenen menar dock att det bara är en slump.

Klart vi vill vinna och sätta oss i respekt. Jag visste inte ens att det skulle bli straffläggning, jag trodde vi hade bättre målskillnad och att det skulle avgöras av det. Och så satte jag ju faktiskt min straff, sade Westh.

Semifinal ett, troligen Ryssland-Finland, spelas 16.00 lokal tid på lördag medan den andra inleds klockan 20.

Eftersom söndagens final har avslag redan klockan 14.00 är det viktiga timmar av återhämtning och rehabilitering det kan handla om.

Vi visste om förutsättningarna inför matchen, och jag håller med om att det kanske inte var jättebra slagna straffar. Men vi missar inte med flit, sade Marcus Norman, förbundets generalsekreterare.

Mer läsning

Annons