Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svaga misstankar mot 42-åringen

Mannen som misstänks för inblandning i den 10-åriga flickan Englas försvinnande åkte genom Stjärnsund i lördags eftermiddag. Det erkände han under förhör på onsdagen, uppger Sveriges Television på nätet.

Han medger också att det är hans bil som syns på bilder från platsen, men förnekar brott enligt sin advokat.

Mannen är skäligen misstänkt för människorov, det vill säga den lägre graden av misstanke.

När polisen efter nattens vila började arbeta igen med fallet i dag på morgonen hade misstankegraden inte ändrats.

Polisen har ett dygn på sig att samla bevis som stärker misstankarna mot mannen. Om utredarna inte lyckas med det tvingas åklagaren att släppa 42-åringen på torsdagen.

Spaningsledningen hoppas mycket på de pågående tekniska undersökningarna av den anhållnes bilar, mobiltelefon, bärbara dator, DNA och flickans cykel.

- Vi har ännu inte fått några resultat. Hittills har ingenting förts framåt, säger Sven-Åke Petters, talesman vid Dalapolisen.

Sökandet efter flickan i trakten av Stjärnsund avbröts i går eftermiddag och på ännu förmiddagen hade inga beslut tagits om att fortsätta sökandet inom några andra områden.

Den misstänkte ska höras ingående i dag. Förhöret inleds på eftermiddagen sedan hans advokat Jan Kyrö anlänt till Borlänge där mannen sitter i förvar.

- Min klient är chockad över av att vara gripen, säger Jan Kyrö.

Advokaten har ännu inte fått veta vad misstankarna mot hans klient grundas på.

- Jag räknar med att få veta det i dag, tillägger han.KJELL RYNHAG/TT