Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Sjöstedt: Vad är det här för rutten personalpolitik, Kollektivtrafikmyndigheten?

 
Stor omorganisation på Din turs huvudkontor i Kramfors
Visa alla artiklar

24 anställda på Din Turs kontor i Kramfors informerades på torsdagseftermiddagen att de snart blir av med jobben. Ägarna, regionen och länets sju kommuner, ska ”omorganisera”.

Men nej, det är inte 24 arbetstillfällen som försvinner från länet för att senare inhysas på ett kontor i centrala Stockholm. Det verkar inte ens nödvändigtvis vara förlorade arbetstillfällen för kommunen som inhyser kontoret i dag.

Faktum är också att det är oklart hur många av dagens anställda som i slutänden förlorar jobbet när myndigheten med denna omorganisation ska ”ändra fokus”, som Per Wahlberg (M), ordförande i förbundsdirektionen, formulerar det.

Om fokusändringen är det inte så fasligt mycket att säga. Så klart kollektivtrafiken i länet måste förändras med utvecklingen.

Men det finns däremot en hel del att säga om hur ledningen behandlar de anställda om informationen stämmer att man först planerar att säga upp alla anställda för att sedan uppmana dem att söka om sina tjänster - och att denna information till personalen kommer när nya chefer att leda arbetet redan är rekryterade.

Vad är det för rutten personalpolitik? Och till på köpet inom en politisk styrd myndighet – och ÄNNU mer på köpet en politisk styrd myndighet som ägs av regionen och sju kommuner där Socialdemokraterna sitter med i ledningen för alla åtta!

Nej, det är inte politikerna som sitter och petar i anställningskontrakt, men politikerna som representerar sina kommuner kommunalförbundet kan ju inte vara ovetande om planerna.

Vad är ens poängen med en "massuppsägning"? Att försöka göra sig av med några specifika anställda? Att kanske få dem att säga upp sig själva när de förstår att de inte är önskvärda? Följa las måste ju arbetsgivaren likförbaskat och då ligger fortfarande många moment mellan dagens väldigt luddiga besked och eventuella uppsägningar.

Förbundsdirektören Charlotta Hellhoff, som ska leda omorganisationen, säger också till tidningen att inget ännu är förhandlat och klart med facket.

Bra. Det finns då rimligen tid för Hellhoffs politiska chefer ute i kommuner och region att betona arbetsgivaransvaret.