Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Surströmmingsfest anordnad av Rö Folkets Hus och Byalagsförening

Att äta surströmming i glada vänners lag är ett måste för de flesta norrlänningar och numera även för många andra. Fredagen den 16 augusti festade vi på årets upplaga av denna delikatess på Rö Folkets Hus.

Annons

Festen började med mingel, en god svartvinbärsdrink och chips medan vi letade oss en bra sittplats vid de med rönnbär vackert dukade borden. En av arrangörerna, Karin Lundqvist, hälsade välkommen och uppmanade att ta för oss och börja rensa strömmingen. Till det bjöds, som brukligt är, varm och god potatis, hackad rödlök, gräddfil och tomater. Tunnbrödmacka med ost är också ett måste. I år bjöds på hembakt tunnbröd skänkt av Hans-Erik Norberg i Ulvvik. Vilken delikatess. Det fanns också mjukt tunnbröd, speciellt lämplig för den som vill göra tunnbrödsklämma. Ätandet avbröts av sånger till surströmmingens lov. Vi åt oss proppmätta men ändå blev det över.

Efter maten blev det underhållning av musikartisten Nanna Walderhaug där vi kunde sjunga med i en del av hennes visor.

Måltiden avslutades med kaffe och Barbros goda blåbärspaj med vaniljsås. För de törstiga fanns det också två glasbehållare med vatten. I den ena simmade gurkskivor och i den andra citronskivor.

Tack Gun-Marie, Karin, Barbro, Gunnar och Jonas för den goda maten och trevliga samvaron.

Birgitta Stattin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel