Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superstart – sedan kross

Ledningsmål redan efter sex minuter – och efter den starten var det inget snack om att Själevad skulle vinna.
– Med ett mål på en gång så höjer man sig lite extra, säger tvåmålsskytten Moa Eriksson.

Själevad tog omgående tag i taktpinnen hemma mot Spöland/Vännäs och fick dessutom utdelning redan efter sex minuter. En hörna gick klockrent på vane målskytten Moa Erikssons huvud som distinkt satte dit den – ribba in.

– Jag gillar att komma på bakre stolpen och sätta dit huvudet – då tvekar jag inte en sekund. Såklart var det jätteviktigt med en sådan start, säger Eriksson som inlett säsongen på ett strålande sätt och gjort sex mål på fem matcher:

– Jag hade hoppats att det skulle gå så här bra och att det skulle rulla på efter förra säsongen som jag var väldigt nöjd med. Så det är jag väldigt glad för.

Hur skönt var det att bryta förlusttrenden?

– Det var riktigt skönt med vinst nu. Vi kände att vi skulle slå Spöland/Vännäs, säger Eriksson.

Något som gladde lite extra?

– Att vi gör fem mål och förvaltar våra lägen. Men jag känner ändå att vi gör mycket småmissar, men det är sådant som vi får lära oss av.

Assisterande tränaren Sanna Frostevall var glad över att Själevad lyckades bryta sviten på två raka förluster – och berömde Moa Erikssons insats.

– Hon skapar mycket för andra och är dessutom en utpräglad målskytt. Hon kan skapa chanser från ingenstans. Hon är en viktig kugge i det här laget, säger Frostevall.

En stabil insats med många mål för Själevad. Men smolk i glädjebägaren kom då lagkaptenen och mittbacken Gabrielle Wågström vred sitt knä och bars ut på bår.

– Jag hoppas att det är bättre än vad det ser ut. Hon säger själv att det gör väldigt ont och har skadat korsbandet tidigare och lidit av det under försäsongen, säger Frostevall.

Vad betyder det om hon blir borta?

– Hon är vår kapten och är en av de viktigare spelarna i laget både på plan och vid sidan av. Men vi får hoppas att det är lindrigt.