Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superinhoppet som gav Friska Viljor tre poäng – se glädjeyran här

Man kan avgöra en match på många sätt.
Som att ha väldigt bråttom.
Anton Granath behövde bara tio sekunder på sig.
– Vi skulle vänta med bytet till 90:e minuten, sedan skulle jag säkra hemåt.

Annons

Vid ställningen 1–0 och med bara tilläggstiden kvar ville tränaren Josip Pavic få ett avbrott i spelet och låta sekunderna ticka iväg. Därför valde han att byta in Anton Granath vars främsta uppgift var att säkra hemåt.

– Jag skulle ta ett defensivt ansvar och slå långt på Tobias Forsberg.

Vilket alltså Anton Granath inte gjorde. I stället fick han bollen, avancerade några meter och från 30 meters håll dundrade han in bollen vid Ångemålvaktens högra stolpe. Då hade han varit inne på planen i tio sekunder.

Friska Viljor kom till spel med en svidande 0–6-smäll mot Hudiksvall i trunken, Ånge med ett prekärt tabelläge som nästjumbo.

Man säga att det var FV som gillade läget bäst, och framför allt då Tobias Stenberg som gav hemmalaget en drömstart på ett soldränkt Skyttis. Från 25 meter fick nyförvärvet från Anundsjö drömträff och det målet blev startskottet för en massiv FV-dominans.

– Vi lärde oss en hel del efter förlusten mot Hudiksvall och vi tog med oss de positiva bitarna därifrån. Det var inga problem att ladda om, säger tränaren Josip Pavic.

Sedan är Friska Viljor ett helt annat FV hemma på Skyttis än det FV som uppträder på bortaplan.

– Det är egentligen lite märkligt då vi spelat våra bortamatcher på konstgräs, men vi känner oss starka här hemma. Vi har bara förlorat två matcher på Skyttis de två senaste säsongerna, säger Pavic.

Men någon stor fotbollsmatch var det då inte. FV dominerade, hade stort spelövertag, samlade på hörnor men var impotenta då det vankades målchans – och de hade man gott om.

Ånge skapade i princip ingenting förutom en halvchans i inledningen. Man försökte, men vid Friska Viljors straffområde tog det tvärstopp.

– Vi gör en väldigt stark försvarsinsats. I andra halvlek har Ånge inte ett enda avslut på mål, säger Josip Pavic som nu laddar för nästa tuffa uppgift: tågresa till Gällivare.

– Vi gör det av kostnadsskäl. Det blir intressant att se hur gruppen reagerar på att åka tåg.