Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supergruppen Skenet spelar i Ö-vik

Det har kallats folkmusikens nya supergrupp.
På torsdag lockar Örnsköldsviks Folkmusikförening med en spelning av bandet Skenet.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Huruvida Skenet spelar folkmusik eller folkrock tvistar de lärde, men oavsett vilket är bandet både hyllat av kritiker och publik.

De fyra medlemmarna i Skenet har sitt ursprung i Bollnäs och samtliga började sin musikaliska bana i tidig ålder med fiolen under hakan. Två av medlemmarna, syskonen Lena Jonsson och Staffan Jonsson är riksspelmän på fiol, och självklart ligger Skenets fokus mestadels på fiolen. De båda är uppbackade av Niklas Bertilsson och Johan Mörk på bas respektive trummor. Staffan Jonsson spelar även gitarr.

– Det känns jättekul att vi lyckats få Skenet till Ö-vik. De är i dagsläget ett av de hetaste banden i Sverige, säger Ulf Ödmark i arrangerande Örnsköldsviks Folkmusikförening.

Debutalbumet ”Allting rullar” släpptes ifjol och albumet rosades unisont av kritikerna. I svallvågorna av albumsläppet turnerade Skenet i både Sverige och utomlands.

– Skenet är ett liveband som trollbinder sin publik med känsla, tyngd och total närvaro på scen. Psykedelia och tyngre rockriff med drag av Led Zeppelin möter arvet från Bollnäs spelmanskultur, menar Ulf Ödmark.

Spelningen i Örnsköldsvik sker på Sliperiet under torsdagskvällen den 3 mars.

LÄS ÄVEN: Whitney Houston hyllas igen - på Folkets Park i Örnsköldsvik