Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sune Hörnström, 85, ger ut skiva: Dä va bätter föör då dä va sämmer

Bästa läsare jag har stulit rubriken av en av de allra bästa seniorunderhållare jag känner till i våra trakter. Sune Hörnström, Genesön, har vid snart 85 års ålder överraskat oss med att ge ut en cd (Dä va bätter föör då dä va sämmer), en inspelning av Sunes egna dikter på mål.

Annons

Sune Hörnström är välbekant i nolaskogs, genom omfattande uppträdanden som kulturarbete på seniormöten och olika föreningssammanhang.

Med sin underfundiga humor speglar han tillvaron i samhället förr och i nutid. Generöst tar han ut svängarna i diktberättandet vilket får lyssnaren att brista ut i leenden och skratt. 13 spår finns på skivan samtliga på dialekt och de genomsyras av Sunes förmåga att ge liv åt sina texter på för honom särpräglad berättarkonst.

För undertecknad som haft förmånen att lyssna till Sune Hörnström vid flera berättarkvällar i Själevad, blir betyget högt och samtidigt ett passande julklappstips.

Kurt-Göran Öberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel