Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möss har invaderat hockeylagets omklädningsrum: "Fullt av bajs i trunken"

Sundsvall Wildcats omklädningsrum i Sundsvall Energi Arena har drabbats av en musinvasion. Trunkar, kläder och utrustning för tusentalskronor har förstörts.

Annons

Redan vid hockeysäsongens slut, i mars månad, upptäckte tjejerna från Sundsvall Wildcats att kläder blivit sönderbitna av möss som sprang runt i förrådet där de förvarar hockeyutrustning. Målvakten Jonna Kågström valde att flytta sin trunk in till omklädningsrummet. För en vecka sedan fick hon en mindre trevlig överraskning när hon öppnade den igen.

– I söndags när jag skulle åka till Timrå för att hålla i en träning så öppnade jag trunken och allt var sönderbitet. Det låg en mus i ena hörnet. Så jävla äckligt, säger Jonna Kågström som är målvakt i Sundsvall Wildcats.

En lagkamrat fick sin skridsko, ett benskydd och handskar sönderbitna. Underkläder och andra kläder har också förstörts någon gång under de senaste månaderna. Musbajs har de hittat på flera ställen i omklädningsrummet, berättar Jonna.

Sammanlagt har fyra möss hittats, tre var döda och en levande sprang runt i en trunk.

På något sätt har mössen tagit sig in i omklädningsrummet.

– Vi hittade ett hål i omklädningsrummet. Kanske mössen tagit sig in där, säger Jonna Kågström som fått två träningströjor, ett halsskydd och lite annan utrustning förstörd.

Målvakten Jonna Kågström hittade en död mus, råttbajs och söndertuggad utrustning i sin hockeytrunk.

Ingemar Wilén är fastighetsförvaltare på Sundsvalls kommun och bekräftar att Sundsvall Energi Arena hade problem med skadedjur i våras.

– Vi hade problem med möss i ett torrförråd men har tagit till åtgärer i form av skadedjurssanering. Jag vet att jag läste i en felanmälan att mössen käkat på utrustning, säger han.

Läs också: Dansk landslagsspelare till Wildcats

Att arenan drabbats av möss beror förmodligen på de ombyggnationer som pågått de senaste två åren och som slutfördes under försommaren.

– Vi har genomfört ett ventilationsprojekt så det kan ha blivit lite fler hål än tidigare. Men nu har vi tätat. Jag känner ingen oro för att det är någon musinvasion. Jag har inte hört något om det, säger Ingemar Wilén.

Två träningströjor, ett halsskydd och lite annan utrustning har förstörts.

Just nu har damerna uppehåll från hockeyträningen. Men Jonna Kågström som är målvaktstränare under sommaren är ändå i behov av sin utrustning. Hockeytrunken åker dessvärre i soporna.

– Det ligger en död mus och bajs över hela trunken. Den vill jag inte använda något mer. Det är tråkigt för den kostar nästan 2000 kronor, säger hon.

En död i mus låg i Jonnas hockeytrunk.

Gärdehov:

Gärdehov är norra Sveriges största idrotts- och mässanläggning med centrum för ishockey, fotboll, bandy konståkning och curling.

Mängder av sport- musik- och mässevenemang hålls i lokalerna varje år.

Källa: Sundsvall.se

Mer läsning