Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida på plats i Nice – undgick attentatet med tio minuter: "Människor sprang och skrek"

Familjen Löfqvist från Sundsvall spenderade torsdagskvällen i semesterorten Nice. Som så många andra gick de längs strandpromenaden den här kvällen. Några minuter senare utsattes platsen för ett attentat.

Annons

Ida Löfqvist med familj passade på att ta ett billigt flyg till Nice under torsdagen, för att sedan bila till slutdestinationen Italien.

Familjen bokade ett hotell i centrala Nice och tänkte utforska staden dagen därpå, men så blev inte fallet.

– Vi blev rekommenderade att gå ner till hamnen i samband med nationaldagsfirandet. Vi stod nere vid hamnen en stund men bestämde oss sedan för att leta efter en restaurang. Senare kom vi till ett torg där vi möttes av människor som sprang och skrek, säger Ida Löfqvist.

Under nationaldagsfirandet på torsdagskvällen utsattes Nice för ett attentat. Minst 84 människor dödades när en lastbil körde rakt in i en folksamling.

Familjen började springa bort från torgen och in bland små gator för att ta skydd. De förstod att det handlade om ett dåd först när de kom tillbaka till hotellet.

Ida Löfqvist från Sundsvall var i Nice under attentatet tillsammans med sin familj.

– Ingen som sprang svarade på engelska vad som hade hänt. Det var olika rykten i folkmassorna om att det hade varit skjutningar och att det hade varit en bomb. Vi fick se det på tv-nyheterna ganska direkt när vi kom upp på hotellet, kanske en kvart-tjugo minuter senare, säger Ida Löfqvist.

Hon skrev på sitt Instagramkonto att de missade attentatet med tio minuter.

– Vi var därnere precis vid 25 minuter över nio, och enligt nyheterna kom lastbilen körandes på samma gata strax efter halv. Så vi vände precis innan attacken började, säger hon.

Hur känner ni nu?

– Vi hade planerat att gå ner till vattnet igen för att se hur det såg ut och även äta frukost. Men det kändes väldigt olustigt eftersom det är poliser överallt. Vi kände i morse att vi ville åka till Italien så fort som möjligt i stället, säger Ida Löfqvist.

Mer läsning