Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgående länsklinikchefen: "Sundsvalls sjukhus är ett riktigt bra sjukhus"

Sundsvalls sjukhus har ett oförtjänt dåligt rykte som inte alls speglar den höga klass på sjukvården som faktiskt levereras. Det menar den avgående danske länsklinikchefen.

Annons

– Massmedias ständigt negativa rapportering skadar folks förtroende för sjukvården, trots att det saknas anledning till det här missförtroendet, säger Jens Ingemann Jensen, länsverksamhetschef i Landstinget Västernorrland för hud, lungmedicin och infektion.

– Sundsvalls sjukhus är ett jättebra sjukhus, säger  Jens Ingemann Jensen, avgående länsverksamhetschef i Landstinget Västernorrland för hud, lungmedicin och infektion.

Han menar att ibland går saker fel på ett sjukhus, men att det inte ger en berättigad anledning att skapa ett missförtroende hos befolkningen.

– Folk får en bra behandling för Sundsvalls sjukhus är ett jättefint sjukhus, säger Jens Ingemann Jensen.

Han upplever att massmedier i alltför hög utsträckning fokuserar på det negativa, men förnekar inte att sjukhuset plågas av överbeläggningar och stora bekymmer vad gäller rekrytering av läkare och sjuksköterskor.

– Jag vet att det finns problem och det ok att skriva om dem. Problemet är att folk uttrycker ett uppenbart missförtroende när de ringer till sjukhuset, eftersom de tror att de kommer bli felbehandlade, säger Jens Ingemann Jensen.

Han skulle vilja ha en mer nyanserad bild där man även lyfter fram att sjukhuset oftast levererar en mycket hög kvalitet på vården.

– Sundsvalls sjukhus är ett riktigt, riktigt bra sjukhus och jag har varit jättenöjd med att jobba där. Jag har haft jättefina kollegor, säger Jens Ingemann Jensen.

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Lycka och mirakel är barnmorskans vardag

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Sjukvården som sår nytt hopp hos de sjuka

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Jobbet där livet kan hänga på en skör tråd

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Vårdchefen som ständigt har kontoret på ryggen

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Läkaren som träffar Barbapapa inne i ögat

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Avancerad teknisk utveckling – mer vård flyttar in i hemmen

Läs också: SJU sidor av SJUkhuset: Landstinget vill gärna attrahera AT-läkare från bygden

Mer läsning

Annons