Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall tätade till toppstriden

Annons

Falkenberg kunde i princip säkra avancemang till fotbollsallsvenskan.

Men Gif Sundsvalls Kevin Walker stod i vägen.

Med sitt mål i 1-0-segern såg han till att toppstriden lever vidare.

Giffarnas seger och Örebros 3-0-vinst över Landskrona tätade till toppstriden ordentligt.

Falkenberg leder fortfarande, men bara en poäng före Örebro som är ytterligare en poäng före Gif Sundsvall på tredje plats när tre omgångar återstår.

Efter en trevande start kom hemmalaget igång och radade upp chanser.

Efter drygt åtta minuter tog sig Simon Helg runt på högerkanten och hittade Daniel Sliper som sköt högt över. Bara minuten senare var Sliper i farten igen, den här gången som framspelare till Pa Dibba som med en bredsida försökte placera in bollen men Otto Martler i Falkenbergsmålet kunde avvärja med hjälp av ett försvarsben.

I den 24:e minuten kom ledningsmålet då Kevin Walker centralt cirka 25 meter från målet fick bollen av Adam Chennoufi, tittade upp och sköt. Ett skott som inte såg alltför märkvärdigt ut men som fick en konstig bollbana och ställde Martler totalt.

Giffarnas ledningsmål tände sedan Falkenberg och en kvittering hängde i luften. Skytteligaledaren Victor Sköld höll sig framme både en och två gånger men först stod Tommy Naurin i Gif-målet i vägen och därefter chippade han just utanför efter att ha hunnit före Naurin på en djupledsboll.

Mer läsning

Annons