Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundhage kör vidare med spelsystemet

Annons

Trots haltande spel mot Bosnien - förbundskapten Pia Sundhage fortsätter med sitt nya spelsystem i VM-kvalet.

Ska man få en värdemätare på det här systemet så lär det ju få testas ett antal gånger, säger hon.

Det var lugnet före stormen när det svenska fotbollslandslaget på måndagseftermiddagen tränade på Ullevi i Göteborg inför säsongens sista tävlingslandskamp - VM-kvalet mot Färöarna på Gamla Ullevi på torsdag.

Då planerar förbundskapten Pia Sundhage att fortsätta med sitt nya spelsystem - 4-1-3-2. En uppställning som framför allt ska innebära ett längre anfallsspel för landslaget, något som krävs till VM i Kanada 2015.

Vi ska kunna ha den här ettan som en avlastande spelare så att vi kan behålla spelet längre, säger förbundskaptenen.

Mål på straff

I lördags borta mot Bosnien - rankat 78:a i världen - hade Sverige ett massivt bollinnehav. Trots det blev det endast 1-0 för femterankade Sverige. Målet kom dessutom på straff genom Lotta Schelin.

Vi skapade alldeles för få målchanser med det stora spelövertaget vi hade. Vi utnyttjade inte kanterna och passningstempot blev för lågt, säger en kritisk Pia Sundhage.

Den där "ettan" i systemet var mot Bosnien Hanna Folkesson.

Deras forwards gick knappt gick upp i press på våra mittbackar så de kunde sköta de flesta uppspelen. Så spelet via "ettan" gick inte att hitta på samma sätt som vi hade hoppats, säger Umeåspelaren Hanna Folkesson. Folkesson skulle ha haft mer boll och krävt mer boll. Tio minuter i andra halvlek gick vi över till 4-3-3 för att få lite mer fart, men det gav ingen effekt det heller, säger Pia Sundhage.

Ska ändra

Ändringar i startelvan kommer att ske mot 67-rankade Färöarna, men vilka spelare som tar plats på torsdag ville Sundhage inte avslöja.

På träningar har även Caroline Seger och Lisa Dahlkvist testat rollen som "etta". Marie Hammarström avslutade på positionen när Sverige gick över till uppställningen i slutet av den första VM-kvalmatchen mot Polen (2-0-seger).

Mot Bosnien startade Kosovare Asllani som central mittfältare, men hon byttes ut mot Josefine Öqvist i paus.

Vi ska testa lite annat. Vi sa innan de här matcherna att vi ska försöka ge alla i truppen speltid, säger Sundhage.

Mer läsning

Annons