Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundell underhöll för äldre från Lejonbacken inför julen

Onsdagen den 13 december var det en träff för de äldreboende från Lejonbacken som Träffpunkten ordnat även dem från Örnsköldsgården.

Örngruppen hade bjudits in. Tomas Sundell från Domsjö församling stod för såväl sång och musik vid pianot. Det var blandat sånger med temat jul som nu står för dörren.

Han inledde med sången " Viska min bön" den var stämningsfull och fin. Det var en fullsatt lokal där de äldre satt tillsammans med sin personal och lyssnade till sångerna. Sedan sjöng han Tommy Körbergs schlagermelodi " Stad i ljus" han sjöng verkligen ut tonerna. Man såg hur de äldre verkligen njöt av hans sånger, inte minst den vackra sången från Dalarna "Koppången" Han avslutade med en julsång " En stjärna lyser".

Sedan dukades det fram kaffe med gott fikabröd pepparkakor, rån, havrekakor med mera. Det blev gemytliga samtal bland borden med de äldre. Det var en trivsam stämning. Det var inte minst roligt för de äldreboende att komma ut till andra positiva upplevelser. Med ens så sänktes ljuset i Församlingshemmet och då trädde årets Lucia Alice Berggren från Österalnö som blev framröstad och korad i Örnsköldsviks stadskyrka. Hon kom där skridande med ljus i hår tillsammans med tärnor.

De sjöng traditionella julsånger som "Stilla natt" Det var verkligen fint att såväl se och höra det syntes inte minst på de äldre. Så tågade hon till sist ut och fick en värmande applåd av oss. Tomas satte sig ännu en gång vid pianot och sjöng " Stilla natt" som vi alla sjöng med. Han avslutade till sist med "O helga natt" Tomas fick ett tack och en rungande applåd av oss alla. Nu väntade hemfärden för de äldre som syntes haft det trevligt.

Nils-Åke Eklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel