Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sugen på en nattlig utflykt?

Vill du lyssna på fågelsång, gå på kulturvandring, sitta vid en lägereld eller gå på fladdermusskådning? Läs då vidare.

Alla naturintresserade får chansen till en annorlunda upplevelse under kvällen och natten mellan världsmiljödagen 5 juni och nationaldagen 6 juni. Då ordnas med nattliga utflykter i naturen på flera håll i länet.

Sedan många år tillbaka är det en tradition att Naturskyddsföreningen och Ångermanlands ornitologiska förening varje försommar ordnar med en nattsångarlyssning. Det innebär att natten väntas in i Nordingråområdet och med den sången av en rad annorlunda fåglar som nästan bara kan höras nattetid. Vattenrall, sumphöna och diverse sångfåglar till exempel.

Så blir det också i år, där ornitologen Kurt Holmqvist som vanligt håller i utflykten som brukar locka fågelintresserade från hela landskapet.

I Örnsköldsvik ordnas istället med en botanik- och kulturvandring i närmiljön kring Smedjebacken, där man vandrar upp till Klippan och grillar medhavd korv.

Eldning blir det också i Sollefteå på temat "Gammelskog på natten". En mysig och annorlunda upplevelse utlovas vid lägerelden i storskogen mitt i natten.

Den som vill lära mer om fladdermöss kan istället besöka Naturskyddsföreningen i Timrå som vid Lögdå bruk ordnar med fladdermusskådning.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92