Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéstart för Nostalgidagarna hos BUS1

I många år har Nostalgidagarna i Härnösand haft sin avslutning, sin final, på Mittsverigebanan. I år vände man på traditionen, och arrangerade i stället invigning på Mittsverigebanan i samband med onsdagens BUS1.

Annons

På den nu uppfräschade banan och dess kringområden välkomnas precis som alltid gammal som ung – både när det gäller människor och fordon.

Att det var en speciell onsdag gick inte att ta miste på. Redan tidigt på kvällen ringlade sig kön av fordon ut genom grindarna och ner mot E4. Det var en salig blandning av både nostalgifordon och bilar som väntade på att få köra på banan, och därtill även mängder med förväntansfulla besökare. Kvällen inleddes som vanligt med bankörning och drifting, allt eftersom den nyasfalterade ”finbilsparkeringen” fylldes av glänsande vackra nostagibilar och motorcyklar. Besökare promenerade runt och imponerades av dessa välbevarade, nyrenoverade och omarbetade skönheter, samtidigt som bilarna ute på banan vrålade, och kön till grillen växte sig allt längre.

En stund in på kvällen tog Härnösands vice kommunalråd Ingrid Nilsson till orda som kvällens, och veckans, invigningstalare. I sitt tal gladdes hon bland annat åt att kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd Andreas Sjölander inte kunde närvara, så att äran att hålla invigningstalet istället hade fallit på henne. Hon berättade hon om sin uppväxt i Bollstabruk, och hur hon tidigt fick ett stort bilintresse bland annat tack vare sin bröder. Vidare talade Nilsson om hur mycket Nostalgidagarna betyder för Härnösand, inget annat evenemang kan mäta sig med det besöksantal som Nostalgidagarna presterar under fem dagar.

Avslutningsvis lät hon oss veta att inför nästa år ska kommunen hjälpa till i högre omfattning. Ett väldigt positivt besked för alla nostalgiälskare i kommunen!

Erika Näsberg

Näraredaktör

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel