Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succékedjan - Leksands nya vapen?

Annons

Leksand har fått ett nytt vapen.

Mot HV71 var det första gången som Jens Jakobs, Johan Ryno och Jacob de la Rose spelade tillsammans. Alla tre gjorde mål när HV71 besegrades med 4-2.

Visserligen gjorde vi tre av målen i powerplay, men det känns som vår kedja har något på gång säger Johan Ryno.

I samband med det sista träningspasset inför den viktiga matchen i ishockeyns SHL mot HV71 kom beskedet från Leksands tränare Andreas Appelgren: Jens Jacobs, Johan Ryno och Jacob de la Rose skulle spela tillsammans i andrafemman.

Det var ett spännande test eftersom vi inte spelat tillsammans den här säsongen och redan på träningen kändes rätt, berättar Jacob de la Rose.

Johan Ryno poängterar att dessa mål visserligen kom i powerplay med andra spelare, men tillägger:

Det var ändå otroligt viktigt att alla tre gjorde mål i dag. Det skapar självförtroende hos alla tre. Här kan vi ha något riktigt spännande på gång.

Gladast var nog Jens Jacobs. I höst har han varit petad och sett fem av matcherna från läktaren. I förra matchen mot Växjö fick han hoppa in i fem byten och gjorde ett mål. Nu spelade han en riktig match och gjorde det mycket viktiga 1-1-målet.

Det här är en av mina gladaste stunder som hockeyspelare. Det känns oerhört skönt att jag lyckades ta tillvara på förtroendet när man äntligen fick chansen i laget. Mitt självförtroende har verkligen inte varit på topp, men nu är det annorlunda, säger Jens Jacobs och tillägger: Nu är det ändå viktigast och poängtera att detta var en lagseger.

Efter två raka förluster blev den här segern viktig för Leksand. Laget dominerade visserligen spelet från start, men det var ändå HV71 som ledde med 1-0 fram till mitten av andra perioden.

Då fick Andreas Jämtin matchstraff efter en ful tackling på Kevin Kapstad. Det följdes sedan upp av en onödig utvisning av hans lagkamrat Toni Rajala.

Leksand fick chansen att vända matchen och tog den. De gjorde 2-1.

I tredje perioden kvitterade HV till 2-2 men fick därefter en tung utvisning. Johan Ryno gjorde 3-2 som följdes av 4-2 genom Jacob de la Rose. Matchen var avgjord.

För HV var den här förlusten extra tung eftersom laget för första gången sedan nystarten kom till spel med fyra nya namnkunniga nyförvärv. Men effekten uteblev.

Mer läsning

Annons