Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéförfattare blir Vinterpratare

Sofi Fahrman, Sarah Dawn Finer och Alexandra Coelho Ahndoril.

Det är några av vinterpratarna i P 1.

Man har alltid fantiserat om hur det skulle vara om man själv gjorde ett program, säger författarinnan Alexandra Coelho Ahndoril.

En artist, en professor - och så en Iprenman.

Årets vintervärdar är ett blandat gäng.

Lars Kepler

Alexandra Coelho Ahndoril - författarinnan som med sin make Alexander Ahndoril skrivit deckaren "Hypnotisören" bakom pseudonymen Lars Kepler - berättar vad hon ska tala om:

Några stora val som jag har gjort. Som inte handlar om att lyckas eller misslyckas, utan om att det ska vara meningsfullt här i livet. Sedan tänkte jag berätta om den dagen för ett och ett och ett halvt år sedan när det flyttade in en person till oss som sa att han hette Lars Kepler, säger hon.

Vad ska du spela för musik?

Det blir portugisisk fadomusik, PJ Harvey, sorgsen blues så som Rory Gallagher och nyskriven klassisk musik.

Alexandra Coelho Ahndori berättar samtidigt om filmatiseringen av "Hypnotisören":

Det här är det lyckligaste läget, när allting ligger öppet med alla idéer och visioner. Inget är format. Det känns som att SF och Sonet tänker göra biofilm och det är vi väldigt förtjusta i. Förhoppningen är att börja filma redan nästan vinter, det hade varit supercoolt, säger Alexandra Coelho Ahndoril.

"Vinter" i P 1 sänds mellan den 25 december och den 3 januari.