Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéår för Box destilleri – fick plussiffror för första gången: "Beror på tre saker"

2015 blev ett historiskt år för whiskydestilleriet Box Destilleri AB i Bjärtrå. Försäljningen ökade med nästan 70 procent, och tillväxtbolaget gjorde för första gången ett positivt resultat.
– Det är en riktigt stor händelse för bolaget, säger vd Thomas Larsson.

Förra året gick bättre än väntat för bolaget, vilket ledde till att man förbättrade resultatet med nästan tre miljoner jämfört med 2014 och levererade ett positivt resultat ett år tidigare än förväntat.

– Det är fantastiskt. Det beror på tre saker: fantastik arbete från personalen, ökad försäljning inom alla områden och stor ökning av besöksverksamheten, säger vd Thomas Larsson.

Läs mer: Box Whisky hyllas utomlands

Tillväxtbolaget har hittills gått med förlust, men resultatet för 2015 blev för första gången positivt: 0,354 miljoner.

– Det är oerhört glädjande att kunna presentera ett positivt resultat efter att ha drivit företaget under så många år. Vi har haft ägare som har trott på oss, vi har levererat de resultat vi sagt, även om det har varit minus, säger Thomas Larsson, och fortsätter:

– Vi vet att det inte är lätt att bygga upp ett whiskyföretag, men vi har under de här åren visat att det går. Det är mycket hårt arbete som ligger bakom, som nu är det bara glädje som kroppen fylls av.

Läs mer: Whiskyälskare från när och fjärran på Box

Box Destilleri AB ökade försäljningen med nästan 70 procent under 2015, och framför allt är det försäljningen av buteljerade produkter som ökat.

– Konsumenterna ser att vår produkt håller den kvalitet vi utlovat, och vi levererar en produkt som överträffar förväntan från marknaden. Det får bevis på både nationellt och internationellt från whiskykännare, whiskyexperter och vanliga konsumenter.

Under 2015 exporterades också de första 2000 flaskorna till franska försäljningspartnern La Maison de Whisky.