Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i andra upplagan av Höga Kusten Swimrun – hyllas av deltagarna: "Fantastisk känsla"

Höga Kusten Swimrun kunde för första gången kunde genomföras i sin tilltänkta regi, och vilken succé det blev längs den natursköna kustlinjen – trots dödsångest, felspringningar och stundtals tuffa vågor. "Jag är så glad, vi fick så mycket lovord av deltagarna i går och allt kändes i stort sett perfekt under tävlingen", säger huvudarrangören, Mikael Lindnord .

Trots att havet i omgångar gjorde allt i sin makt för att försvåra för simmarna i Höga Kusten Swimrun kunde nästan alla deltagande lag avsluta tävlingen - totalt tvingades endast tre lag bryta, av olika anledningar:

– Ett lag hade helt enkelt ingen aning vad de gav sig in på, de bröstsimmade under simsträckorna så de gick helt enkelt in i väggen och orkade inte mer. Sen var det ett lag där en kille blev nedkyld och ett där en deltagare skadade knät.

... Men inga allvarligare skador i år heller, alltså?

– Nej, det blev som tur var inget sådant och det är vi väldigt glada över. Det visar att vår bana inte är för farlig.

LÄS ÄVEN: Fick dödsångest - redan vid start.

Efter nästan sex timmar i vatten, längs berg och dalar samt genom pittoreska fiskebyar kunde det första paret springa in i mål, Team Orca, och efter det fortsatte lagen att korsa mållinjen i rask takt - och alla ville efter tävlingen hylla den upplevelse de just tagit del av:

– Att få höra hur deltagarna hyllar banan efteråt värmer och det ger en ett kvitto på att vad man gjort faktiskt är värt all tid, säger Mikael och fortsätter.

– Det är en fantastisk känsla faktiskt. Tävlingen gick över förväntan, kanske till och med ännu bättre så det går inte säga något annat.

Hur kan ni då ta det här vidare, vad är nästa steg för Höga Kusten Swimrun?

– Redan under tävlingens gång kommer vi på saker vi skulle gjort annars så vi har en del saker som vi redan nu vill förändra till nästa år. Men sen ska vi också prata med alla runtomkring, våra funktionärer, kustbevakningen, sjöräddningen för att se hur de tänker om tävlingen och arrangemanget som varit.

Då tävlingen avgörs över nästan fyra mil har det fordrats god stöttning från de idéella krafter som hjälpt till under tävlingens gång. Totalt har över 100 funktionärer funnits längs banan och de är, enligt Mikael, en stor anledning till att tävlingen gjorde succé.

– De har varit fantastiska. Utan dem skulle vi inte kunna erbjuda deltagarna samma stöd längs sträckan.

Det var dock inte bara funktionärerna som under lördagens tävling fanns längs banan för att stötta de 156 deltagande simlöparna - tävlingen gjorde även stor succé publikmässigt då drygt 1 000 åskådare på ett eller annat sätt följde med i händelserna. Bara inne i Trysundas historiska fiskeby hade omkring 100 människor i alla åldrar samlats för att visa sitt stöd:

– Det har varit helt fantastiskt med all support från publiken, deltagarna sa efteråt att de kände sig som superstars när de sprang och simmade.

Bilder: