Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för sommarkväll

Sommarmusiken i Härnösands domkyrka på onsdagskvällarna har blivit en succé. Tyvärr är antalet besökare maximerat till 50 enligt de kanske något stelbenta reglerna för att vi ska slippa insjukna i Corona. De som inte har biljetter får vackert vända på trappan.

Onsdag den 15 juli serverades en verklig höjdarkväll med de båda skickliga musikerna Kjell Fagèus på klarinett och Love Der winger som spelade piano.

Nocturne med Duo Aeternica var rubriken för det drygt timslånga programmet. Tiden gick så snabbt att jag inte ens hann med att kasta en blick på klockan.

Domkyrkoförsamlingen är att gratulera som lyckats engagera musiker av den här kalibern. Det är en god tröst nu när så mycket annat trevligt är inställt eller framflyttat på grund av coronan. Här får vi en del valuta för kyrkoavgiften.

I programbladet kan man läsa att sommarmusiken är en predikan i sig själv om Guds stora skapelse och livet som pulserar. Många får äntligen tid att varva ned och kanske fundera över livet.

Nästa onsdagskväll inbjuder kyrkan till ytterligare en höjdarkväll. Denna gång med en kvartett som kallar sig ”Ensemble Asperitas”. Programmet har titeln ”Che fa oggi il mio sole”.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel